OTIUM Pensioen & Planning

nu voor pensioenberekeningen in kader van uitfasering pensioen in eigen beheer  Van harte welkom !

Nieuws: In april 2017 ben ik geëmigreerd naar Zwitserland (vlak onder Basel) en was een nieuwe 'draai' aan OTIUM noodzakelijk. Ik heb besloten om mij eerst te focussen op pensioenberekeningen in eigen beheer, waarvan er voor de uitfasering van het pensioen in eigen beheer véél nodig zijn. Zodoende heb ik deze website aangepast en leest u op deze site wat OTIUM vanuit Zwitserland voor u betekenen kan.


Waar staat OTIUM Pensioen & Planning voor?

Het woord 'otium' is Latijn voor 'rust'.  Pensioen betekent doorgaans feitelijke rust. OTIUM Pensioen & Planning schept inzicht in de pensioencijfers en zorgt daarmee voor financiële rust. OTIUM zorgt voor organisatorische rust indien een kantoor (tijdelijk) niet de collega in huis heeft voor het opstellen van pensioenberekeningen of door drukte extra hulp nodig heeft. Bovendien straalt het karakter van OTIUM rust uit in die zin dat er vooral tijd is voor uw vragen.

OTIUM Pensioen & Planning helpt:

Kantoren en dga's die pensioenberekeningen in eigen beheer nodig hebben voor de uitfasering van het pensioen in eigen beheer. OTIUM werkt vanuit Zwitserland en kan helaas dga's en kantoren niet adviseren over de uitfasering van het pensioen in eigen beheer. Wat OTIUM betreft, is het advies voorbehouden aan de adviseur die het allerdichtst bij de cliënt staat. Wat OTIUM wel kan, is kantoren en dga's helpen aan pensioenberekeningen zonder daarvoor de hoofdprijs te vragen.