OTIUM Pensioen & Planning

nu voor pensioenberekeningen in kader van uitfasering pensioen in eigen beheer   

OVER OTIUM

OTIUM Pensioen & Planning is opgericht door mij, Ingemarie Hofmeijer-Wierbos.  Na mijn universitaire opleiding fiscale economie in Groningen ben ik eerst als allround Belastingadviseur aan de slag gegaan bij de kantoren PricewaterhouseCoopers en BDO.

Circa 10 jaar geleden heb ik besloten me te specialiseren in pensioenvraagstukken. Ik ben werkzaam geweest bij een pensioenadvieskantoor en ben voorzitter geweest van een pensioenadviestak van een accountants- en belastingadvieskantoor. Inmiddels werk ik al 17 jaar in de advieswereld op diverse kantoren.

OTIUM heb ik in 2016 opgericht, omdat ik graag voor meerdere kantoren inzetbaar wil zijn en zelf mijn tarief wil bepalen. Uiteindelijk wil ik op deze manier mensen goed (betaalbaar!) helpen in de ingewikkelde wereld van de pensioenen!  Pensioen kent veel facetten (cijfermatig / juridisch / fiscaal) en verveelt mij nooit. Ik volg het pensioennieuws op de voet. OTIUM beschikt over de vakbekwaamheidsdiploma's voor de Wft-pensioenvergunning, heeft veel advieservaring en is volstrekt onafhankelijk.

In april 2017 ben ik geëmigreerd naar Zwitserland (dichtbij Basel) en derhalve was een nieuwe 'draai' aan OTIUM noodzakelijk. Ik heb besloten om mij eerst te focussen op pensioenberekeningen in eigen beheer, waarvan er voor de uitfasering van het pensioen in eigen beheer véél nodig zijn. Daarnaast volg ik lessen Duits en lees ik (in het Duits) veel over Zwitsers pensioenrecht. Op termijn wil ik graag in Zwitserland voor een werkgever aan de slag met pensioenvraagstukken. Ik merk dat expats veel vragen hebben over de pensioenrechten die zij in diverse landen hebben opgebouwd. 

En natuurlijk heeft OTIUM ook een privé leven. Ik ben getrouwd met Dennis en ben moeder van Jasper en Loret van 9 en 7 jaar. Ik woonde 14 jaar in Deventer en nu sinds april 2017 (tijdelijk) in Zwitserland. Van origine kom ik uit het pittoreske Zuidwolde in Drenthe.